Gaudioso

Concertmissen 2023

Sint-Pieterskerk – 10u – vrije toegang

Zondag 18 juni is er weerom concertmis te 10.00 uur in de Sint-Pieterskerk te Turnhout.

Echo’s is het samensmelten van twee muzikanten die echo’s brengen van bekende en minder bekende pareltjes uit oude en hedendaagse muziek. 

Tine Potters is muzische docent aan de lerarenopleiding Thomas More in Turnhout  en leert studenten zichzelf expressief uitdrukken via muziek, dans en drama. Daarnaast maakt ze ook deel uit van het familie-ensemble Potters Brass, waarbij de verbindende factor van muziek centraal staat. Tine bespeelt verschillende koperblazers, waarvan je tijdens de concertmis enkel de bugel en de cornet zult horen. Daarnaast neemt zij de altpartij op in de gezongen mis van Durand en de bloedmooie Stabat Mater van Pergolesi. 

Sara Van Gucht is leraar Engels en godsdienst aan het Sint-Jan Berchmanscollege te Westmalle, waar ze samen met collega Guido ook het schoolkoor begeleidt. Deze duizendpoot heeft daarnaast nog een aardig lijstje aan hobby’s en bezigheden waarvan vele muzikale en/of vele gelinkt zijn aan haar diepe geloof. Tijdens de concertmis is Sara te zien en te horen  als sopraan, orgelist en pianist.

In deze concertmis streven Tine en Sara ernaar om via de muzikale echo’s verbinding tot stand te brengen met het Hogere en met het luisterend publiek. Sluit je ogen en laat je meevoeren op de tonen van de muziek naar hogere sferen.

Informatie op www.gaudioso.net of via info@gaudioso.net . Ook te volgen op Facebook.

Hartelijk welkom en warm aanbevolen.


17/9 | Eglantier (Tielen)
15/10 | Zevendonks koor (Turnhout)
19/11 | Sint-Pieterskoor (Turnhout)
17/12 | Cantat (Turnhout)

Aperitiefconcerten 2023

Sint-Pieterskerk – 12u – Toegang €10

Op zondag 11 juni is er een aperitiefconcert in de Sint – Pieterskerk te Turnhout.

Van 12 tot 13 uur concerteert Naragonia.

Naragonia is een Vlaamse folkgroep, die in 2003 ontstaan is op het Andanças Festival in Portugal. Het duo Pascale Rubens en Toon Van Mierlo brengt eigenzinnige folk met verfijnde, doch stevige energie. Pascale op diatonische accordeon, viool en zang; Toon op doedelzak, fluiten, klarinet, saxofoon en diatonische accordeon. Beiden zijn virtuoos zowel in het schrijven van muziekjes als het bespelen van hun uitgebreide instrumentarium

Naragonia inspireert talrijke andere muzikanten en over de jaren heen zijn verschillende samenwerkingen tot stand gekomen met theater, alsook met buitenlandse groepen en muzikanten. Het concert belooft een rijk verhaal te worden met echo’s van vele reizen en prachtige ontmoetingen.

Kaartenverkoop

Kaarten kosten 10 euro en kunnen steeds in voorverkoop worden aangeschaft via de ticketservice van de dienst toerisme van de stad Turnhout. Telefonisch via het nummer 014 44 33 55 of online via https://toerismeturnhout.turnhout.be/tickets .

De dienst voor toerisme vind je aan de Grote Markt, 44.

Uiteraard kan je ook kaarten aanschaffen aan de kassa, net voor de uitvoering.

Parkeren

Tijdens onze concerten in de Sint-Pieterskerk kan je parkeren op de parking E van het Heilig Graf aan de Baron Du Fourstraat. 


24 september | PaTi-PaMi olv Robert Denies (St. Antoniuskerk, Otterstraat)
5 november | Farchad Yuldachev & Sara Van Gucht