Lezing: God leren vinden in het leven van elke dag: in de leer bij Ignatius van Loyola

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/11/2023
19:30 - 22:00

Locatie
Hivset

Categorieën


De wijze waarop Nikolaas Sintobin zijn lezing bij ons in Turnhout aankondigt, is alvast veelbelovend: “Onze cultuur is geseculariseerd. De Kerk is in crisis. Hoe kan je in deze context christen zijn en blijven? De Ignatiaanse spiritualiteit, ontstaan in een tijdperk van grote crisis, biedt eenvoudige instrumenten om God te zoeken en te vinden in deze context. Zij nodigt uit om te onderscheiden, vertrekkend van zowel gevoel als verstand. Het is de spiritualiteit die paus Franciscus inspireert en die een belangrijke inspiratiebron is van de synodale weg. In deze voordracht wordt op laagdrempelige en concrete wijze deze wijze van gelovig in het leven staan besproken.”
Na een korte carrière als advocaat, begon Nikolaas Sintobin in 1989 zijn opleiding als jezuïet. Na zijn vorming in Brussel, Parijs en Santiago de Chile werkte hij in het onderwijs en legde zich toe op ignatiaanse spiritualiteit en pedagogiek. Sinds 15 jaar is Nikolaas Sintobin voornamelijk actief in de media: TV, radio, het geschreven woord en vooral het internet. Reality-TV, digitale retraites, blogs, podcasts, video’s, boeken, … middelen om het Evangelie bij het brede publiek te brengen. Talrijke voordrachten voor monialen, zakenlui, priesters, leerkrachten, dominees, ouders, studenten … in heel Europa deden hem een eigen pedagogische en taal-gevoeligheid ontwikkelen. Zijn boeken vermijden jargon, zijn bondig en vooronderstellen geen voorkennis. Ze werden vertaald in een tiental talen.
Websites waarop Nikolaas actief is:
* www.biddenonderweg.org
* www.ignatiaansbidden.org
* www.inalledingen.org
* www.verderkijken.org
Boeken van Nikolaas:
“Jezuïeten grappen, humor en spiritualiteit”, uitgegeven bij Averbode, 2013, vertaald in het Frans en het Engels in 2016 (vertaald in Frans, Engels, Spaans en Arabisch)
“Leven met Ignatius, op het kompas van de vreugde”, uitgegeven bij Meinema/Averbode, 2015
“Wat deed God voor Hij de wereld schiep. + 51 andere vragen over het christelijk geloof”, KokBoekencentrum / Lannoo, 2019
“Vertrouw op je gevoel. Keuzes leren maken met Ignatius van Loyola”, 2021
“Ignatius van Loyola. Levenswijsheden”, KokBoekencentrum / Lannoo 2022
“Levenslessen. Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet”, KokBoekencentrum / Lannoo, 2023