Lezing 2022

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/12/2022
19:30 - 22:00

Locatie
Hivset

Categorieën


Evoluties in de ouderenzorg in Vlaanderen

Vanaf 2025 stijgt het aantal 85-plussers in Vlaanderen snel. Die mensen zullen meer levensjaren doorbrengen in goede gezondheid dan alle generaties voor hen. Van hen weten we ook dat hun grootste verlangen is om zo lang mogelijk thuis te blijven. Om dat mogelijk te maken zullen we anders moeten gaan bouwen maar zullen we vooral anders moeten gaan samenleven. Ouderen moeten meer geïntegreerd blijven en meer gewaardeerd worden. Ook de ouderen zullen hiervoor inspanningen moeten leveren. Van de overheid weten we dat ze ook in de ouderenzorg wil overgaan naar een persoonsgebonden budget. Dat zal kansen inhouden en bedreigingen.

Voor deze lezing hebben we Dirk Lips aangezocht.
Dirk Lips
werd geboren in Gent op 7 januari 1967 als oudste van drie kinderen. Na het voltooien van zijn secundair onderwijs zat hij op de banken van de K.U. Leuven in de faculteiten theologie en wijsbegeerte. In 2004 maakte Dirk in de faculteit van de bio-ingenieurs een doctoraat over dierenwelzijn. Dirk was gedurende 16 jaar docent en vervolgens departementshoofd aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Sint-Niklaas. Hij was eveneens geruime tijd docent aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Gedreven door een sterk maatschappelijk engagement is Dirk vandaag ook de voorzitter van o.a. de vzw Boeren Op Een Kruispunt en de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn. Sinds 2013 is Dirk echter op de eerste plaats de algemeen directeur van de vzw Curando, een belangrijke woonzorggroep die het werk verderzet van de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën uit Ruiselede.  Vanuit zijn functie als algemeen directeur is Dirk dan ook de geknipte persoon om het thema “Evoluties in de ouderenzorg in Vlaanderen” aan te snijden.

De lezing gaat door op maandag 12 december van 19.30u tot 22u in de grote aula van het HIVSET, Herentalsstraat 70 in Turnhout.
Inschrijven kan via administratie-vc@hivset.be
Meer info over deze lezing op volgende link.