Concertmis

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/11/2022
10:00 - 11:30

Locatie
Kerk Sint-Pieter

Categorieën


 

In het kader van 100 jaar Sint-Pieterszangkoor

het Zevendonks koor

o.l.v. Martine Van Eyndhoven
organist: Guillaume Lebbe

Het Zevendonks kerkkoor. Op de kalender stond: 2 februari 1990, Lichtmis. In Zevendonk werd een koor opgericht. Gaston Hofman was toen pastoor in Zevendonk. Pater Dumon werd aangesproken om het koor te leiden. Oorspronkelijk was de vraag van de pastoor om een begrafeniskoor op te richten maar al gauw werden ook andere vieringen verzorgd en was het Zevendonks koor een feit.
Vanaf Pasen 2009 nam Martine Van Eyndhoven het “dirigeerstokje” over.
Guillaume Lebbe is al jaren onze vaste organist.
Het Zevendonks koor is een echt kerkkoor. We verzorgen echter niet elke week de misviering maar vooral op de hoogdagen. Verder zingen we ook ieder jaar drie keer bij de zusters Clarissen, één keer bij de zusters Karmelitessen in Weelde en verzorgen we ook vieringen in de kerk van Schorvoort.
De laatste jaren organiseren we ook een daguitstap die we beginnen met een eucharistieviering. De voorbije jaren waren we zo te gast in Rillaar, Arendonk, Hoboken, Vosselaar, Carolus Borromeus in Antwerpen en dit jaar in Sint Dimpna in Geel bij onze vroegere pastoor Vincent.
Om mooi te kunnen zingen moet er natuurlijk geoefend worden. Dit doen we elke dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur. We beschikken in de kerk over 4 lokalen en ook 4 orgels zodat we het eerste half uur met de verschillende stemmen afzonderlijk kunnen oefenen. Gelukkig hebben we enkele ervaren muzikanten om deze “kleine” repetities te leiden. Het tweede deel van de repetitie zingen we dan samen onder leiding van Martine.
Op dit ogenblik tellen we 30 zingende leden maar iedereen die graag zingt is, altijd welkom.

Erik Druyts  voorzitter. – Glazeniersstraat 2  Turnhout – 0477 36 29 36